Strösseldrömmar

Vanliga drömmar smular ju som bekant en del, så med lite strössel på toppen kan det hända att man hittar spår av dessa kakor både en och två dagar efter förtäring. Å„ven om inte jag själv ser alla små strösselbitar på golvet kan jag lova att vår lilla ettåring hittar ALLA smulor och stolt visar upp att hon minsann kan stoppa dem i munnen innan hon tultar iväg till ett annat rum det snabbaste hon förmår…

Goda är dem hur som helst! och lite smulor är väl inte hela världen. Jag funderade faktiskt på just städning i helgen och kom fram till att om det är något jag INTE kommer att ångra på ålderns höst så är det att jag har städat för mycket i mina dar. Baka och njut av varenda smula nu!

Strösseldrömmar,
ca 24 st

100 g smör
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 dl neutral olja (rapsolja/matolja)
1 tsk hjorthornssalt
4 dl vetemjöl

Valfri mängd strössel både att lägga i smeten och strö lite ovanpå kakorna innan de gräddas

1. Blanda de torra varorna i en bunke.
2. Tärna ned det rumsvarma smöret och häll i oljan.
3. Vispa med elvisp tills du har en grynig massa.
4. Tillsätt då valfri mängd strössel och arbeta ihop degen för hand.
IMG_3741 (Custom) IMG_3742 (Custom)
5. Rulla degen till 24 st bollar och lägg på bakplåtspapper (jag hade 12 st/plåt så de inte ligger för tätt då de flyter ut under gräddning).
6. Tryck till dem lätt och strö över lite strössel.
IMG_3759 (Custom) IMG_3751 (Custom)
7. Grädda kakorna mitt i ugnen i 150 grader i ca 20 min.
IMG_3784 (Custom) IMG_3803 (Custom)

Mmm visst smälter de liksom bort i munnen de där drömmarna! Kakorna går utmärkt att frysa och de tinar snabbt i rumstemperatur. 

IMG_3814 (Custom) IMG_3822 (Custom) IMG_3824 (Custom) IMG_3826 (Custom)

Lämna ett svar