Gillar du nougat så är detta kakan för dig! Det är ett recept jag rivit ur en tidning men jag tror att det är konditorn tillika matskribenten Mia Å–hrn som har tipsat om det. Den här kakan går även bra att frysa eller servera med lite grädde och bär för en mer efterrättsliknande kaka.Â
        Â
Nougatdröm, en springform Å 22 cm i diameter
150 g rumsvarmt smör
100 g rumsvarm nougat
1 ½ dl socker
3 st ägg
2 ½ dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
Dekorering:
150 g nougat
Finhyvlad mörk choklad
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smöra och bröa en form (lägg ev. bakplåtspapper i botten för att kunna lossa kakan enklare).
3. Vispa smör, nougat och socker vitt och luftigt med en elvisp.
4. Tillsätt ett ägg i taget under vispning.
5. Sikta i de torra ingredienserna och rör slätt.
6. Klicka ut smeten i formen och jämna till den med en slickepott.
7. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 35 min.
8. Låt kakan svalna lite innan man lossar den från formen.
9. När kakan kallnat smälter man nougaten försiktigt i mikron.
Â
10. Bred nougaten över kakan och låt stelna lite i kylskåpet.
Â
11. Hyvla över lite mörk choklad innan servering.
  Â