Päronglass med krossad dajm

När min vän bestämde sig för att ha en glassvecka hemma hos sig infann sig glass-inspirationen även hos mig! Då tänkte jag som så att om jag skall köpa några kulor glass i glasskiosken, vilka smaker skulle jag då vilja ha? Valet var lätt: Päron och dajm. Så det blev en superlätt variant på glass där man inte ens behöver separera äggen, och sedan köra i antingen glassmaskin eller i matberedaren när den är halvfryst (se tillvägagångssätt nedan) med smak av just päron och dajm. Det här var gott kan jag lova!

Vill ni hitta fler recept på glassiga godsaker? Titta in på min väns blogg ”Johanna virkar och bakar”.

IMG_0538 (Custom)

Päronglass med krossad dajm

3 dl grädde
3 st ägg
8 msk florsocker
Päronessens efter smak (kan köpas online här)
Grön hushållsfärg efter tycke
1-2 st dubbeldajm, grovhackad

Garnering:
1 st dubbeldajm, grovhackad

1. Vispa grädden som vanligt.
2. Vispa ihop äggen och florsockret tills det ljusnar lite.
IMG_0539 (Custom)
3. Grovhacka dajmen.
4. Vänd ned grädden i äggsmeten och rör slätt.
5. Tillsätt päronessens och hushållsfärg efter tycke och smak.
6. Rör ned dajmkrosset.
IMG_0551 (Custom)

Om du har en glassmaskin:
Häll den underbara smeten i en glassmaskinsbunke (Som stått i frysen några timmar). Kör tills glassen inte kan blandas mer utan mest puttas fram i två klumpar  (tog ca 20 min för min maskin). Häll upp smeten i önskad bytta och frys i några timmar.
IMG_0561 (Custom)

Om du inte har en glassmaskin:
Häll smeten i en burk och låt stå i frysen ca 45 min innan du tar ut den och kör den några varv i matberedaren/eller vispar den lite luftig med elvisp. Ställ in i frysen igen och gör likadant efter ytterligare 45 min. Sedan kan man hälla glassen i den burk/låda man vill servera ur och låta stå i frysen några timmar.

Servera den underbara päronglassen med ytterligare lite grovhackad dajm på toppen!

IMG_0825 (Custom) IMG_0865 (Custom)
IMG_0863 (Custom) IMG_0835 (Custom)

2 reaktion på “Päronglass med krossad dajm

  1. Johanna

    Så gott! Passade mina smaklökar perfekt! Daim mint kändes också fräscht! God idé! /Johanna

Lämna ett svar