Försmak av sommaren

Jordgubbar! Snart äter vi dem morgon, middag och kväll och kan ändå inte låta bli att baka med dem också! Detta vackra och söta bär är verkligen efterlängtat efter en lång vinter. Numera finns det ju utländska jordgubbar året om, men det har varken samma färg eller smak som våra sommargubbar om ni frågar mig. Nu har jag hört flera bekanta som fått tag i svenska bär, men idag fick jag tyvärr bara tag i belgiska. Men tillsammans med vit choklad i en muffins blev de ändå mycket väl godkända!

IMG_1821 (Custom) IMG_1831 (Custom)

Det här muffinsreceptet har jag haft länge i min receptpärm och jag minns inte varifrån det kommer. Det skall vara flytande smör i smeten vilket jag aldrig brukar använda annars! Men de blir lite krämiga och väldigt saftiga, så låt gå för denna gången då 🙂

Muffins med jordgubbar och vit choklad, 15 st

3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1,5 dl flytande smör
1,5 dl socker
2 st ägg
100 g vit choklad
5 dl jordgubbar delade i halvor

Dekorering:
Vispad grädde
Jordgubbar

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Grovhacka chokladen och dela jordgubbarna i halvor.
jordgubbar2
3. Blanda mjölet med bakpulvret i en stor bunke.
4. Rör ned smöret och sockret.
5. Rör i ett ägg i taget.
6. Vänd försiktigt ned chokladen och jordgubbarna.
IMG_2118 (Custom)
7. Klicka upp smeten i 15 muffinsformar.
8. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min.
IMG_2124 (Custom)
9. Låt kallna helt innan du klickar eller spritsar grädde på toppen och dekorerar med en halv jordgubbe.

jordgubbar IMG_2281 (Custom)

De söta muffinsformarna har jag köpt på bakadekorera.se där man kan hitta många tillbehör och inspiration till sin bakning.

IMG_2217 (Custom) IMG_2314 (Custom) 

Lämna ett svar