En riktig pudding till efterrätt!

Jag har för första gången gjort hemlagad chokladpudding då jag egentligen aldrig gillat pulvermixen som jag minns från när jag var liten. Och tänk vilken skillnad det blev! Denna lena chokladkräm som inte är så söt men ändå fyllig i smaken blev fantastisk och bröts av fint med kall grädde på toppen. Aldrig mer pulver-chokladpudding för min del!

Chokladpudding, 6 portioner

6 dl mjölk
5 msk majsstärkelse
6 msk socker
3 msk kakao
1 st ägg
1 ½ msk vaniljsocker

Vispad grädde till servering

1. Vispa ihop alla ingredienser i en kastrull och koka upp.
2. Låt det sjuda samtidigt som du vispar tills att chokladsmeten tjocknat till.
3. Ta av från spisen och fördela i de formar du vill äta din pudding ur.
IMG_8535 (Custom)
4. Låt stå i kylen minst 2 h.
5. Servera med vispad grädde och kanske lite chokladkross, marshmallows eller strössel på toppen.

IMG_8558 (Custom) IMG_8592 (Custom)
IMG_8582 (Custom) IMG_8571 (Custom)

Lämna ett svar