En klassiker på spett

Chokladbollar är något jag minns från min barndom. Det åts på de allra flesta barnkalas och någon gång vet jag att jag bjöd på det på dagis när jag fyllt år. Det är något visst med att sätta tänderna i de där barnsliga och simpla bakverken, och blotta åsynen av dem får mig att bli glad! Här kommer mitt recept på chokladbollar, kanske något för fredagsmyset imorgon?

Chokladbollar, 15 st mellanstora

100 g smör
1 dl socker
1 ½ msk vaniljsocker
3 dl havregryn
2 msk kakao
1 nypa salt
1 ½ msk vatten eller kallt kaffe

Pärlsocker eller kokos att rulla dem i

1. Mät upp alla ingredienserna i en bunke.
2. Tvätta nävarna och börja knåda till en kletig smet.
3. Rulla till 15 bollar (då räcker det även till att provsmaka en eller två duttar med smet medans du håller på att rulla).
IMG_8312 (Custom) IMG_8314 (Custom)
4. Rulla bollarna i pärlsocker eller kokos och ställt i kylskåpet någon timma.

Som variation på att bara servera chokladbollarna på ett fat har jag satt ett grillspett i varje chokladboll. Antingen kan man sätta t ex en liten klädnypa eller annan dekoration på pinnarna eller bara ställa chokladbolls-spetten i ett glas. VoilÅ !
IMG_8353 (Custom)  IMG_8347 (Custom)

IMG_8371 (Custom) IMG_8365 (Custom)

En reaktion på “En klassiker på spett

  1. Pingback: Piratkalas | Bakinspiration.se

Lämna ett svar