Ytterligare en varm dag till ända. Man vill ju ogärna dra igång ugnen på 200 grader när köket redan kokar av hetta, men visst vill man ändå baka? I alla fall jag 🙂 Och vad passar väl bättre att baka något utan ugn? Idag har jag provat en ny variant på chokladbollar med smak av jordnötssmör, mums!
Det här receptet hittade jag på linneasgoodiebag.se och jag gjorde de ändringarna som hon också hade gjort (lite mer kaffe, lade till vaniljsocker och även lite mer kakao) samt lade till en nypa salt. Det blev helt klart en riktigt god chokladboll och en ny smakupplevelse! Jag tror den gick bättre hem hos de vuxna än hos sonen men han var nog inställd på att det skulle smaka som chokladbollar brukar smaka. Prova ni med och säg vad ni tyckte om dem!
Chokladbollar med jordnötssmör, 35-40 st små bollar
75 g rumsvarmt smör
1½ dl jordnötssmör
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 dl + 2 msk kakao
3/4 dl starkt kaffe
1 nypa salt
1 dl ljus sirap
8 dl havregryn
Kokos, pärlsocker eller kanske finhackade jordnötter att rulla bollarna i.
1. Blanda ihop smör, jordnötssmör, socker och vaniljsocker i en matberedare eller med elvisp.
2. Rör ner resten av ingredienserna och forma till bollar.
3. Rulla bollarna i kokos eller pärlsocker (eller kanske finhackade jordnötter?) och ställ i kylskåpet.
  Â
Å„t dem en varm sommardag med saft eller en stark kopp kaffe till.
Å…h, det måste jag testa☺ Köpte jordnötssmör igår, vilken tur!
Å–nskar dig en fin helg!
/Lena
Det samma till dig Lena! Dottern fyller 1 år idag så det blir kalas mest hela helgen, härligt! Hoppas du gillar jordnötsbollarna 🙂 /Karin
De blev ruskigt goda! Tack för att du delade receptet ☺☺
/Lena
Delad bakglädje är dubbel bakglädje 😉
Till och med jag som avskyr chokladbollar gillade dessa godingar.
Supergoda!