Belgiska våfflor

Idag är det våffeldagen och varför inte prova något nytt? Du behöver ett belgiskt våffeljärn som finns i de flesta butiker som säljer köksmaskiner. Prova och upplev en tjockare, matigare och alldeles underbar våffla! Det här receptet kommer från Leila Lindholm och det blir alltid lika bra. Variera dig med olika sorters sylt, grädde, Nutella, färska bär eller varför inte bara pudra lite florsocker över och så är det klart.

våffla

Belgiska våfflor, ca 15 st.

2 st ägg
125 g smör
2,5 dl mjölk
2 dl vatten
12 g jäst
1 nypa salt
0,75 dl socker
2 tsk vaniljsocker
6,75 dl vetemjöl

1. Separera äggulorna från äggvitorna.
2. Smält smöret och tillsätt mjölken och vattnet, värm till 37 grader.
3. Smula jästen i en bunke och lös upp den med degvätskan.
4. Tillsätt äggulor, salt, socker, mjöl och vaniljsocker. Rör slätt.
5. Vispa äggvitorna för sig till ett mjukt skum. Vänd ned försiktigt i smeten och låt allt vila i 20 min.
6. Grädda våfflorna i ett belgiskt våffeljärn.

Den här smarriga våfflan toppades med Nutella, grädde och banan och smakade precis så gottsom det ser ut
IMG_5646 (Custom)

Med färska bär, grädde och florsocker kan du skapa en sådan här vacker och oemotståndlig våffla!
IMG_5671 (Custom)

 

Lämna ett svar