Våffellunch är väl alltid välkommet, och häromdagen provade vi att göra så kallade skrädmjölsvåfflor för första gången. Skrädmjöl är ett fullkornsmjöl gjort på rostad havre vilket gör det lite nyttigare men framförallt mycket smakrikt. Jag har bakat både bröd och kakor på det och resultatet har blivit fantastiskt gott. Så blev även våfflorna med en lite salt- och nötaktig ton.
Skrädmjölsvåfflor, 12-15 våfflor
5 dl mjölk
5 dl vatten
3 ½ dl vetemjöl
3½ dl skrädmjöl
2 st ägg
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2½-3 dl smält avsvalnat smör
1. Mät upp häften av mjölken och vattnet i en bunke.
2. Vispa ned de båda mjölsorterna och bakpulvret.
3. Tillsätt salt, ägg, smöret och resten av vätskan.
4. Grädda våfflorna i ett hett våffeljärn.
Lättvispad grädde och hjortronsylt kröner min skrädmjölsvåffla.