Oj oj oj, fullt upp med inskolning på förskolan, leta fram regnkläder och stövlar i dubbla uppsättningar och fylla frysen med matlådor inför arbetsveckorna som väntar från och med september. Det får bli till att baka till helgen när allt lugnar ned sig men  tur att jag har lite recept på lager att locka er med…
Om du har fullt med squash i landet som du inte vet vad du ska göra med så kommer det ett recept på det här. Den blir lika saftig som en morotskaka och med lite fräscht citronzest ovanpå den söta frostingen blir det en riktig smaksensation! Jag valde att ta hälften farinsocker och hälften vanligt socker men ta det sockret du föredrar eller har hemma 🙂
Squashkaka med philadelphiafrosting
115 g smör
2 2/3 dl mjöl
1 ½ tsk bakpulver
150-200 g riven och urkramad squash
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
2 st ägg
1 dl farinsocker
1 dl strösocker
1 nypa salt
2/3 dl mjölk
Philadelphiafrosting:
100 g philadelphiaost
25 g rumsvarmt smör
ca 4-5 dl florsocker (eller tills du har en lagom konsistens)
Skalet av en citron att riva och strö över kakan och frostingen
1. Riv squashen och krama ut vätskan (jag vägde min squash innan jag kramade ur den).
2. Stek squashen på medelvärme med lite smör, kanel och kardemumma. Ställ åt sidan när det mjuknat.
3. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
4. Smält smöret och ställ åt sidan.
5. Vispa ägg och socker poröst i en stor bunke.
6. Tillsätt sedan mjölblandningen, smöret och squashen. Rör slätt.
7. Häll smeten i en smörad och bröad form (ca 22 cm) och grädda kakan i 175 grader i 40-45 min.
Â
Vispa det rumsvarma smöret med osten och tillsätt lite florsocker i taget tills du har en slät frosting i lagom konsistens. Spritsa eller bred frostingen över den svalnade kakan. Riv över lite citronskal och servera!
Â
Â
Kakan är saftig flera dagar efter att den bakats så förvara den i kylskåpet och nalla en bit lite då och då 😉
Â