Efter en lite tuff vecka kände jag att själen behövde sitt och kastade mig över en ny härlig kaka i långpanna – philadielphiabullar! Detta recept har dykt upp lite här och var och jag har alltid tyckt att det ser så enkelt och gott ut. Och det var det. Nästa gång tänker jag mig en annan fyllning, kanske med hallon? eller varför inte stoppa i lite blåbär i fyllningen innan gräddning? Skriv gärna en kommentar om ni provat någon annan smarrig fyllning som jag bara måste prova!
Receptet hittade jag här men jag har minskat ned på mängden fyllning då jag fick en hel del fyllning över.
Â
Philadelphiabullar i långpanna, ca 30 st
150 g rumsvarm smör
50 g jäst
5 dl mjölk
1 dl socker
½ tsk salt
11 dl mjöl
Fyllning:
125 g philadelphiaost
100 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
1 ½ msk vaniljsocker
1 ägg till pensling
Pärlsocker
1. Smula ned jästen i en bunke.
2. Värm mjölken till 37 grader och blanda med jästen.
3. Tillsätt socker, salt och rumsvarmt smör.
4. Blanda ned lite mjöl i taget. Degen skall vara ganska kletig.
5. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna (30×40 cm) och stjälp upp degen i den. Jag mjölade händerna innan jag tryckte ut den i långpannan.
Â
6. Låt jäsa övertäckt i 30 min. Under tiden kan man göra i ordning fyllningen.
7. Blanda alla ingredienserna till fyllningen och vispa slätt.
8. Efter jäsningen trycker man 30 hål (5 x 6) med tummen eller något annat lämpligt föremål.
9. Fyll hålen med fyllningen (lägg en rejäl klick då fyllningen sjunker ned under gräddning).
10. Pensla runt fyllningen med ett uppvispat ägg.
11. Strö pärlsocker över.
12. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 15-20 min.
Skär kakan i rutor när den svalnat så att fyllningen hamnar i mitten. Å„t direkt eller frys in dem för att undvika att de blir torra.
Den här kakan är väl precis vad man letar efter ibland när man vill bjuda många på bullfika men inte orkar stå en hel dag i köket och baka bullar. Kanske något att prova nästa gång det är du som har fikat på jobbet? 🙂
Mums så gott och vilka fina bilder 🙂
Toppen bröd. Undrar ifall man skulle baka med saffran och fyllning av av vad???? Kram
Jag har hört att andra bakat med saffran och samma fyllning med ett jättegott resultat 🙂
Tack Sara! Det är verkligen en mumsig kaka som dessutom gör sig bra på bild 😉 Kram Karin