Chokladbollar med jordnötssmör

Ytterligare en varm dag till ända. Man vill ju ogärna dra igång ugnen på 200 grader när köket redan kokar av hetta, men visst vill man ändå baka? I alla fall jag 🙂 Och vad passar väl bättre att baka något utan ugn? Idag har jag provat en ny variant på chokladbollar med smak av jordnötssmör, mums!

Det här receptet hittade jag på linneasgoodiebag.se och jag gjorde de ändringarna som hon också hade gjort (lite mer kaffe, lade till vaniljsocker och även lite mer kakao) samt lade till en nypa salt. Det blev helt klart en riktigt god chokladboll och en ny smakupplevelse! Jag tror den gick bättre hem hos de vuxna än hos sonen men han var nog inställd på att det skulle smaka som chokladbollar brukar smaka. Prova ni med och säg vad ni tyckte om dem!

Chokladbollar med jordnötssmör, 35-40 st små bollar

75 g rumsvarmt smör
1½ dl jordnötssmör
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 dl + 2 msk kakao
3/4 dl starkt kaffe
1 nypa salt
1 dl ljus sirap
8 dl havregryn

Kokos, pärlsocker eller kanske finhackade jordnötter att rulla bollarna i.

1. Blanda ihop smör, jordnötssmör, socker och vaniljsocker i en matberedare eller med elvisp.
IMG_9894 (Custom)
2. Rör ner resten av ingredienserna och forma till bollar.
3. Rulla bollarna i kokos eller pärlsocker (eller kanske finhackade jordnötter?) och ställ i kylskåpet.

 IMG_9925 (Custom)   IMG_9951 (Custom)

Å„t dem en varm sommardag med saft eller en stark kopp kaffe till.
IMG_9959 (Custom)

5 reaktion på “Chokladbollar med jordnötssmör

  1. karin Inläggsförfattare

    Det samma till dig Lena! Dottern fyller 1 år idag så det blir kalas mest hela helgen, härligt! Hoppas du gillar jordnötsbollarna 🙂 /Karin

Lämna ett svar