Igår blev jag sugen på att baka citronsnittar men hade ingen lemon curd hemma och väl i affären glömdes det helt bort bland välling, toapapper och bananer! Men jag hittade ett enkelt recept på call-me-cupcake.blogspot.se och jag gjorde på en citron vilket blev perfekt till en sats citronsnittar. Du som inte är så förtjust i lemon curd som man köper i butiken skall prova att göra egen, för den var mycket lenare och sötare i smaken tycker även jag som varit skeptisk förut.
Om ni vill spana in citronsnittarna som jag använde curden till så klicka här!
Lemon curd, ca 2 dl färdig curd
2 st ägg
1 dl socker
Saft och rivet skal från 1 citron
50Â g smör
1. Vispa samman äggen, sockret samt skalet och saften från citronen i en bunke som tål att stå över vattenbad.
2. Ställ sedan bunken över ett vattenbad och vispa medans curden börjar tjockna (tog ca 10 min för mig).
3. Ta av från värmen och rör i smöret som skurits i tärningar. Rör slätt.
4. Låt curden kallna innan du häller det på burk eller använder det direkt i en citronsnitt eller varför inte som fyllning i en tårta? Förvaras i kylskåp några dagar.
Pingback: Klassisk jordgubbstårta | Bakinspiration.se
Pingback: Klassisk jordgubbstårta | Bakinspiration.se
Pingback: Citrongrottor | Bakinspiration.se
Pingback: Citron- och passionsgrottor | Bakinspiration.se