Pistagekakor

Idag är det sista augusti och det känns som att det var den sista sensommardagen för i år. Imorgon väntas regn hela dagen och jag hoppas få lite egen tid i köket 🙂 . Även om jag inte vill inse att sommaren är över vet jag ju att jag älskar hösten och den klara höga luften som karaktäriserar en stilla höstmorgon. Nä, nu är det dags för en liten småkaka igen eller vad säger ni? Jag hittade en påse med pistagenötter i skafferiet som jag gjorde lite härliga mördegskakor på 🙂

Pistagekakor

200 g kallt smör
3 dl mjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk vaniljsocker
1 ½ dl socker
ca 150 g pistagemandlar/pistagekärnor (helst saltade och rostade för maximal smak!)

1. Kör pistagenötterna i matberedaren eller hacka dem fint med en kniv.
2. Töm matberedaren och kör sedan samman resten av ingredienserna till en smulig massa. Tillsätt nötterna och arbeta ihop degen för hand.
3. Forma två rullar med en diameter om ca 4-5 cm och plasta dem innan de läggs i kylen i minst 30 min.
IMG_3780 (Custom)
4. Sätt ugnen på 200 grader.
5. Skär rullen i ca 1 cm tunna skivor och lägg dem på två plåtar klädda med bakplåtspapper.
IMG_3786 (Custom)
6. Grädda mitt i ugnen i ca 9-11 min och låt sedan kakorna svalna på plåten.
IMG_3845 (Custom) IMG_3847 (Custom)

Möra och goda kakor med saltade pistagenötter sitter fint både till vardag och fest! Förvara dem i en tättslutande burk med lock i rumstemperatur eller frys in dem.

pistage IMG_3885 (Custom)
IMG_3866 (Custom)
 IMG_3871 (Custom)

Lämna ett svar