Klassiska kärleksmums

Söndag igen och varför inte ta och baka den här supergoda kakan i långpanna? Klassisk, vansinnigt god och räcker till många 🙂 Det här receptet tycker jag är det bästa jag har provat, och jag har provat mååånga 😉 Kram på er!

Klassiska kärleksmums, 30Å—40 cm långpanna

250 g smör
5 st ägg
5 dl socker
5 dl mjöl
1,5 dl kakao
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl mjölk
1 nypa salt

Glasyr:
100 g smör
5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
½ dl kaffe
3 msk kakao

Kokos att strö över kakan.

1. Vispa ägg och socker poröst.
2. Smält smöret och ställ åt sidan.
3. Blanda de torra varorna och sikta ned dem i äggsmeten.
4. Tillsätt sist smöret och mjölken. Blanda väl!
5. Häll smeten i en långpanna (30Å—40 cm) klädd med smörat bakplåtspapper.
6. Grädda mitt i ugnen i 180 grader i ca 18-20 min.
7. Låt kakan kallna.
8. Smält smöret till glasyren och rör ner kaffet.
9. Blanda de torra varorna i en bunke och vispa sönder ev. klumpar med en ballongvisp.
10. Fortsätt sedan att vispa glasyren slät genom att tillsätta det smälta smöret lite i taget.
11. Bred glasyren direkt över den svala kakan och strö över kokosen.
IMG_2368 (Custom) IMG_2416 (Custom)

Låt kakan kallna i kylskåpet någon timma innan den skärs i rutor. Går alldeles utmärkt att frysa!
mums IMG_2394 (Custom)
IMG_2399 (Custom) IMG_2421 (Custom)

 

 

2 reaktion på “Klassiska kärleksmums

  1. Anne-Mari

    Jättebra recept på kärleksmums! Och inspirerande sida du har här för övrigt 😉 Kommer att pröva fler av dina recept framöver.

  2. karin Inläggsförfattare

    Tack Anne-Mari för din feedback på min blogg! Det är så roligt att höra hur min bakglädje kan smitta av sig till andra 🙂 Du är så välkommen att kika runt och jag håller med dig, det här är ett toppenrecept på kärleksmums 🙂 Kram på dig! //Karin

Kommentera