Rabarberglass med dumleflarn

Oj vilken värmebölja vi hade i förra veckan! Härligt pÃ¥ mÃ¥nga sätt men när man inte är van vid värmen hamnar kroppen nästan i chock och man orkar inte mÃ¥nga knop. Nätterna är helt klart jobbigast dÃ¥ det känns som om luften tar slut och det vill aldrig bli morgon. Men i och med värmen är man liksom ursäktad att äta glass bÃ¥de efter frukost, lunch och middag, DET gillar jag 🙂

För ett tag sedan gjorde jag rabarberglass som blev god och frisk! Med ett dumleflarn och lite kolasås ringlat över den blev det en underbar efterrätt!

Rabarberglass med knäckiga dumleflarn

300 g rabarber
2 msk vatten
2 dl socker
1 msk citronsaft
3 dl grädde
3 tsk vaniljsocker
2 st äggulor

Dumleflarn:
Dumlekolor

1. Skölj och skär rabarberna i mindre bitar.
IMG_8822 (Custom)
2. Koka upp rabarberna med vatten, socker och citronsaft och låt småkoka tills du har en genommjuk rabarberkompott.
3. LÃ¥t kompotten kallna helt.
IMG_8848 (Custom)
4. Vispa grädden fluffig och vispa upp äggulorna med vaniljsockret för sig.
IMG_8926 (Custom)
5. Blanda samman allt och ställ i frysen. Rör i glassmeten var 15:e minut första timmen, sedan hälls glassen upp i en form och låt den frysa helt några timmar. Självklart kan du använda en glassmaskin om du vill!
IMG_8933 (Custom)
IMG_8946 (Custom)
IMG_8942 (Custom)

Såhär gör du dumleflarnen:
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg dumlekolor på en plåt med bakplåtspapper, inte för tätt! Grädda kolorna tills de flyter ut, ca 7-8 min beroende på ugn, så håll koll!
IMG_9019 (Custom) IMG_9037 (Custom)

Ringla gärna lite kolasås över glassen som en av gästerna gjorde med ett underbart resultat! och avnjut med ett krispigt dumleflarn.
IMG_9056 (Custom) IMG_9053 (Custom)IMG_9045 (Custom) IMG_9034 (Custom)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *