Krispiga ostfrallor

Idag blev jag så sugen på ostfrallor att jag slängde ihop några till förmiddagskaffet. Degen satte jag snabbt innan lämning på förskolan, utbakning när jag kom hem och de var precis lagom ljumna när klockan slog 10 och både jag och lilltjejen behövde lite energi! Något får man ju ta sig för när majregnet öser ner utanför fönstret…

Krispiga ostfrallor, 16 st

50 g jäst
6 dl kallt vatten
2 msk olja
2,5 tsk salt
ca 14 dl mjöl

Riven ost

1. Smula jästen i en bunke.
2. Tillsätt kallt vatten och lös upp jästen.
3. Rör i olja, salt och mjöl. Arbeta degen smidig.
4. Låt degen jäsa övertäckt med plast i ca 1 h.
5. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela degen i 16 delar.
6. Forma till frallor och låt jäsa övertäckta med en handduk i ca 30 min.
IMG_8498 (Custom)
7. Pensla frallorna med vatten och strö över riven ost.
IMG_8503 (Custom) IMG_8504 (Custom)
8. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i ca 15 min. Lår bröden svalna på plåten.
IMG_8522 (Custom) IMG_8530 (Custom)

Dessa enkla bröd blir så otroligt goda med en krispig yta och ett mjukt inre! De fullkomligt smälter i munnen och både stora och små här hemma äter dem med god aptit 🙂

IMG_8578 (Custom) IMG_8632 (Custom)  IMG_8605 (Custom) IMG_8593 (Custom)  IMG_8638 (Custom)

Kommentera