Äntligen fredag och efter att barnen somnat sjunker vi nu ner i soffan och njuter av att ha en lugn helg framför oss. När jag  handlade på ICA i veckan slank det ner en nyhet från godishyllan i kundvagnen, nämligen Marabou Japp! Jag hade tänkt göra en kladdkaka med den i men så i eftermiddag blev jag så sugen på cookies och då fick halva kakan åka i degen och den andra halvan kanske får åka ned i en härlig kladdkakesmet så småningom…
Â
Japp chip cookies, 18 stÂ
100 g rumsvarmt smör
½ dl socker
3/4 dl farinsocker
½ dl sirap
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
2 ½ dl mjöl
½ tsk bikarbonat
100 g Marabou Japp, grovhackad
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör, socker, farinsocker, sirap och vaniljsocker poröst.
3. Rör i mjöl, bikarbonat och salt tillsammans med den grovhackade chokladen.
4. Forma till en deg och rulla till 18 bollar. Klä två-tre plåtar med bakplåtspapper och lägg max 9 st/plåt.
5. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 8-10 min. Tänk på att de eftergräddas lite på plåten när de tagits ut ur ugnen, så ta dem hellre lite för tidigt så blir de sega och goda!Â
Som vanligt när jag bakar småkakor måste jag snabbt frysa in dem för att inte äta alldeles för många direkt från plåten! Såå goda var dem!
  Â