Skumtomtefudge

Nu kunde jag inte hålla  mig längre! Det första julgodiset är bakat och lagt i frysen. Jag fick nyligen lära mig att det går utmärkt att frysa både fudge och knäck så varför inte tjuvstarta lite med några bitar och sedan frysa in resten till jul? Skumtomtefudge är först ut och det är verkligen en söt fudge så det är inte alla som gillar den, men det är alltid kul med lite variation på dessertbordet tycker jag, och jag tycker den är läcker!

IMG_4723 (Custom) Tomtefudge2

Skumtomtefudge, ca 45-50 bitar

100 g vit choklad
50 g smör
2 dl socker
1 dl grädde
12 st skumtomtar

1. Smält samman smör, socker och grädde i en kastrull.
2. Klipp skumtomtarna i mindre bitar och låt smälta med.
IMG_4726 (Custom)
3. När allt är smält tar man av kastrullen från plattan och rör i den vita chokladen. Rör slätt.
IMG_4740 (Custom)
4. Häll upp fudgen i en form klädd med bakplåtspapper, min form var ca 15 x 20 cm.
5. Häll över strössel direkt om så önskas, det stelnar rätt fort på ytan.
IMG_4777 (Custom) IMG_4781 (Custom)
6. Låt stå kallt i någon timma innan du skär den i rutor.
IMG_4786 (Custom) Tomtefudge3

Då fudgen är riktigt söt passar den bra till en kopp kaffe efter maten. Detta är även perfekt att göra till barnkalas eller andra tillställningar när de överblivna skumtomtarna från julen blivit hårda i skafferiet…

IMG_4908 (Custom) IMG_4922 (Custom)  IMG_4920 (Custom) IMG_4910 (Custom)

 

Lämna ett svar