Ploppmuffins med päronfrosting

Nu är jag där igen. Jag och min passion för päron! De här muffinsen med kaktus- och päronplopp toppad med päronfrosting provade jag för ett tag sedan när jag fick lite päronfrosting över från en annan kaka. Behöver jag säga att de blev himmelskt goda?

IMG_5899 (Custom)

Ploppmuffins med päronfrosting, ca 10-12 st

150 g rumsvarmt smör
1,5 dl socker
2 st ägg
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
2 st dubbelplopp med smak av päron och kaktus

1. Vispa det rumsvarma smöret med sockret.
2. Tillsätt ett ägg i taget och vispa slätt.
3. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i övriga smeten.
4. Klicka ut smeten i muffinsformar.
5. Dela varje chokladruta i två delar och tryck ned 3 halvor/muffins.
IMG_5950 (Custom) IMG_5964 (Custom)
6. Grädda  muffinsen i 175 grader i ca 15 min-20 min. Låt svalna.
IMG_6019 (Custom) IMG_6024 (Custom)

Päronfrosting:
Receptet på päronfrosting hittar du här. Tillsätt ev. lite mer florsocker för en fastare konsistens, då blir det lättare att spritsa ut frostingen snyggt på muffinsen som fått svalna.

muffins IMG_6166 (Custom)IMG_6199 (Custom) IMG_6170 (Custom)

 

4 reaktion på “Ploppmuffins med päronfrosting

  1. Lina

    Måste provas, jag älskar också päron som in i bomben!! Mycket fina formar måste även tilläggas! 🙂

  2. karin Inläggsförfattare

    Ja prova Lina! Ja visst är det något med päron 😉 Formarna hittade jag på strössel och annat på nätet. Kram Karin

Lämna ett svar