Havrerutor med saltlakritschoklad

Idag har jag bakat sega havrerutor i en lite mindre långpanna (20×25 cm). Smeten slängs ihop jättesnabbt och egentligen skall man bara ringla lite choklad över den färdiga kakan men då jag hittade denna chokladrulle i kylskåpet tänkte jag ”varför inte?”. Såhär i efterhand hade det nog smakat godare med plopp eller center istället, då saltlakritssmaken tog lite överhand, men rutorna blev sega och goda! Har ni bakat med denna smak från Marabou? Har ni något tips på vad jag kan baka på den andra rullen som ligger kvar i kylskåpet? 🙂 Tar tacksamt emot idéer!

IMG_4505 (Custom)

Sega havrerutor med chokladgömma, 20 st

4 ½ dl havregryn
2 ½ dl mjöl
2 ½ dl strösocker eller råsocker
1 ½ tsk bakpulver
3/4 dl sirap
125 g smält smör
1 ägg

En rulle med valfri choklad

1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Blanda de torra varorna i en bunke och tillsätt ägget och sirapen.
3. Rör sist i smöret och blanda till en jämn smet.
4. Klä en liten långpanna/ugnsform ca 20×25 cm med bakplåtspapper och häll smeten i formen.
5. Tryck i 20 chokladbitar och ät upp den som blir över.
IMG_4507 (Custom)
6. Grädda kakan mitt i ugnen ca 15-20 min tills den börjar få lite färg.
7. Låt kakan svalna innan du skär den i rutor.
IMG_4519 (Custom) IMG_4540 (Custom)

Idag passade jag på att inhandla en ny och fräsch pumptermos inför stundande ettårskalas. De blir ju lite otrevliga de där pumptermosarna efter ett tag, och när jag såg denna på ICA kunde jag bara inte motstå den. Hoppas att alla haft en trevlig nationaldag med lite gofika!

IMG_4566 (Custom) kola

Lämna ett svar