Baka med cornflakes

När man var liten och ville baka med en kompis var det förstås bakning utan ugn som gällde. Om vi inte var sugna på chokladbollar blev det oftast cornflakeskakor, som i och för sig behöver smältas ihop på en spisplatta, men det kändes mindre farligt än ugn. Dessutom är det en supersnabb kaka som vi lät stelna i frysen för att kunna avnjuta den så fort som  möjligt.

Cornflakeskakor, ca 30 st

100 g smör
1 dl socker
1 dl ljus sirap
3 msk kakao
4-5 dl cornflakes/special-K
1 tsk vaniljsocker
1 ½ dl kokos

1. Smält smöret med sockret, sirapen och kakaon.
2. Låt småsjuda i 3-4 min.
3. Ta av från plattan och blanda i kokos, vaniljsocker och flingor.
4. Klicka ut i formar och låt stelna i kylskåpet.

IMG_8819 (Custom) IMG_8834 (Custom)

Lämna ett svar