Segt och sprött på samma gång

Idag vill jag dela med mig av ett recept på en populär kaka, nämligen chocolate chip cookie. Jag har provat åtskilliga recept för att lyckas få dem sega och efter att ha gjort en blandning av olika recept och tillvägagångssätt har jag nu hittat mitt bästa recept på chocolate chip cookies. Säg gärna vad du tycker om mitt recept så kanske vi kan förbättra det ytterligare tillsammans?

Chocolate chip cookies, ca 25 st

150 g rumsvarmt smör
1 dl farinsocker
3/4 dl socker
1 dl ljus sirap
3 3/4 dl mjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
150 g chokladknappar/grovhackad choklad

1. Sätt ugnen på 200 grader och klä 3 plåtar med bakplåtspapper.
2. Rör rumsvarma smöret med farinsocker och socker. Använd degkrokarna till elvispen.
3. Rör i sirapen.
4. Blanda mjölet, vaniljsockret, bikarbonaten och saltet i en bunke.
5. Rör ned de torra ingredienserna i smörblandningen.
6. Tillsätt sist chokladbitarna och använd eventuellt händerna för att blanda allt rejält till en lös deg. Jag använde mig av chokladknappar i både vit, ljus och mörk choklad.
7. Rulla ca 25 bollar av degen och lägg max 9 st på varje plåt, detta då de flyter ut en del.
8. Platta till bollarna med handen innan du gräddar dem i ugnen i ca 5-7 min. Passa dem noga!
9. Ta ut dem i tid ur ugnen och dra av dem från plåten direkt så de inte eftergräddas.
 IMG_5860 (Custom)    IMG_5954 (Custom)  IMG_5903 (Custom)   IMG_5949 (Custom)

Lämna ett svar